top of page

VÝROČÍ ZAČÁTKU INVAZE

Přesně před rokem, 24. února 2022, začala ruská invaze na Ukrajinu v plném rozsahu. Od tohoto dne opustilo svou vlast přibližně 17 milionů Ukrajinců, kteří hledali bezpečné místo pro sebe a své děti.


V současné době žije v České republice 359 175 uprchlíků, z toho 295 290 žen a dětí. Nejvíce touto krutou válkou trpí nejmladší Ukrajinci, kterým válka ukradla právo na bezstarostné dětství. Děti už nesní o cestách k moři nebo do zahraničí, chtějí se vrátit domů ke svým otcům, dědečkům a bratrům.


Je to již téměř rok, co naše centrum shromažďuje ukrajinské děti, které potřebují podporu a pomoc. Stres a trauma způsobené válkou nemizí, a tak jim pomáháme se s nimi vyrovnat.


Jednou z takových metod psychologické rehabilitace jsou hodiny zpěvu. Prostřednictvím zpěvu děti uvolňují negativní emoce, učí se sebeovládání a hlavně jsou schopny odpoutat pozornost od hrozných událostí.


Dnes naši zpěváci vystoupili před pražským primátorem, politiky a diplomaty s jediným posláním – vyprávět svůj strašný příběh a podělit se o své zážitky.


Společně děláme sebevědomé kroky k vítězství. Věříme v sílu odvážných Ukrajinců, kteří brání naši svobodu.

bottom of page