top of page

Vernisáž ceny "Příběhy Bezpráví" od Člověka v Tísni



Dovolte, abychom vám vyprávěli o mimořádné události, která odhaluje svět, v němž se důstojnost a práva každého člověka stávají důležitými a potřebnými a jehož součástí se stali i naši zpěváci. Česká organizace Člověk v Tísni uspořádala akci s názvem “Příběhy Bezpráví”. Cílem této akce bylo odhalit příběhy lidí, kteří čelí porušování lidských práv, cítí se bezprávní a potřebují podporu a pozornost.


Akce poukázala na obtížné situace, kterým čelí lidé v různých zemích, a na sílu ducha těch, kteří bojují za práva a svobody. "Příběhy bezpráví” nám vyprávěly o boji za práva žen, menšin, migrantů a mnoha dalších tématech.


Této pro Českou republiku významné události se zúčastnili také zpěváci ze vzdělávacího centra Kroky dobra, kteří ocenění zahájili písní "Ukrajina jsem já". Skupina měla také možnost podpořit prezentaci dokumentárního filmu Chceme dychat tím, že s českou kapelou zpívala úvod k filmu.


Děkujeme Člověku v tísni za příležitost prohloubit si povědomí o lidských právech a důležitosti pomoci potřebným. Kéž nás tato akce všechny povzbudí k akci a podpoře těch, kteří čelí nesvobodě.


bottom of page